Hi, ik ben

Houda

Wat leuk dat je hier bent beland

In het kort:

Ik help vrouwen die het lef hebben om te kiezen voor hun geluk en er klaar voor zijn om hun oude verhaal te herschrijven, zodat er weer ruimte ontstaat in hoofd en hart.


Waarom ik dit doe?

Het leven is te mooi om om er niet van te genieten, zo kijk ik naar het leven. Dat wil niet zeggen dat het altijd zonnig is. Ook mijn leven kent pieken en dalen.


In 2020 werkte ik als verpleegkundige op de spoedeisende hulp. Het was een jaar waarin de druk op de zorg ongekend hoog was en ik in mijn priveleven heel wat voor mijn kiezen kreeg - intussen draaide het gezin door. Het was veel maar ik deed waar ik goed in was – Doorgaan!


Het klonk als een plan maar ergens raakte ik mijzelf kwijt, ik zocht onder het tapijt, in de berging... Nee, alle gekheid op een stokje, ik voelde mij niet oké, was onrustig en op een dag kreeg ik heftige hartkloppingen terwijl ik gewoon rustig in een stoel zat te luisteren naar iemand. Ik dacht echt – what the h*ll is going on?


Eenmaal thuis liet ik mij gaan, ik belde ik mijn manager en zei: Ik kom voorlopig niet terug en dat was het begin van iets waarvan ik geen idee had welke kant het op zou gaan.

“Coaching en EFT maakte het verschil in mijn leven.”

Iets in mij wist dat ik als ik hier snel uit wilde komen dat ik hulp nodig had. Ik ben blij dat ik luisterde naar die stem want mijn leven begon een positieve wending te krijgen toen ik aan de slag ging met een coach, zij liet mij ook kennismaken met EFT, iets waar ik nog nooit van gehoord had.


Ik had in geen tijden zulke diepe ontspanning gevoeld, wat een verademing was dat. Werkelijk al mijn klachten (ook de lichamelijke) verdwenen.


Ik nam mijn herstel heel serieus en begon mij meer en meer te verdiepen in de innerlijke reis en ons zelfhelend vermogen. Het duurde niet lang voordat ik besloot, hier moet ik meer mee doen.


Ik begon mij te verdiepen in thema's als de mind-body-relatie, geluk, energy psychology zoals EFT en NLP.


In die periode kwam ook steeds vaker de gedachte om voor mijzelf te beginnen. Ik heb er niet teveel gras over laten groeien en mijn hart gevolgd.


Spannend Ja, Magisch zeker weten!


Ik wilde net als in mijn vorige werk zoveel mogelijk mensen helpen en kennis laten maken met EFT van groot tot klein. De resultaten blijve nmij verbazen.


Ik kan er echt van genieten als iemand zich weer vebonden voelt en vanuit die energie de dingen doen die bij je passen.


Ik durf met alle eerlijkheid te zeggen dat ik heel trots ben op de vrouwen die ik heb mogen helpen, stuk voor stuk leven je naar hun idealen.


Het zijn allemaal vrouwen die meer uit het leven willen halen zonder zichzelf te kort te doen en zonder al te veel tijd te verspillen. Want het gezin is er ook nog.

Ik zeg dan ook altijd, neem vooral je twijfels en onzekerheden mee want die gaan we opruimen.


Ben je klaar om jezelf te overtreffen?

Mijn achtergrond en opleidingen


Ik groeide op in Delft en later in Rotterdam waar ik ook studeerde. Op mijn 20e werd mijn vader erg ziek, een jaar waarin ik ook besloot om bij de Marine te gaan.


Ik groeide uit van een meisje op hakjes en iemand die nog nooit een sportschool van binnen had gezien tot een vrouw die werd uitgeroepen tot "Best Woman" in de militaire opleiding, mijn vader was trots. Niet lang daarna overleed hij.


Ik werd opgeleid tot militair verpleegkundige, ging veel op oefening en in 2003 werd ik uitgezonden naar Irak. Na acht jaar vond ik mijn militaire rugzak voldoende gevuld en waagde ik de stap naar de spoedeisende hulp.


Een plek met net zoveel actie als bij defensie, dat paste bij mij. Ik had intussen ook de smaak te pakken met sporten, ik begon zelf groepslessen te geven in Body Attack, Bodypump en Pilates. Dat doe ik overigens nog steeds.


Ik heb leren altijd leuk gevonden dus ik besloot in 2015 de bachlor Voeding & Dietetiek te volgen. Vier intensieve jaren van werken, studeren, twee jonge kinderen en een moeder verzorgen. Niet makkelijk!


Dit wakkerde wel weer een ander vuurtje aan want uiteindelijk dacht ik, leuk en aardig al die kennis over voeding, maar er speelt nog een aspect - De mens zelf met al haar gedachten, ideeen en ervaringen. Waarom maken mensen verkeerde keuzes, waarom zorgen zo zo slecht voor hun lijf en hoe kun je dat omkeren? Deze vragen fascineerden mij meer dan de weegschaal en caloriën tellen.


Het verhaal erachter dat boeit mij en daarom begrijp ik nu ook waarom ik doe wat ik doe. Ik ben meer geintreseerd in de mens en niet wat er naar binnen wordt gestopt.


En dan de stap om voor mijzelf te beginnen, dit begon met een coachopleiding van een jaar en ik volgde een studie gericht op geluk en welzijn bij de Happiness Studies Academy.


Bij Novet leerde ik Gold Standard EFT van één van de mastertrainers, voorheen ook arts die alleen nog maar EFT voorschrijft als recept.


Mijn visie

Niets is wat het lijkt, we zijn tot zoveel meer in staat dan we denken en anderen ons doen geloven. Ik geloof dat we als mens alles in ons hebben om te helen wat er geheeld mag worden, te groeien tot ongekende hoogtes en te vertrouwen op ons innerlijk weten. We moeten wel die keuze durven maken.

Nog wat weetjes over mij...

Ik trouwde binnen acht maanden met mijn grote liefde en na al die jaren zijn we nog steeds madly in Love.


We een klein half jaar met alleen vliegtickets en een hotelovernachting op zak naar de Filipijnen, Nieuw-zeeland en Thailand gereisd. De kinderen waren toen 2,5 en 4 jaar oud.


Zodra ik muziek hoor beginnen mijn heupen te dansen.


Ik kan uren struinen door een stad en verwonderd kijken naar alle kunst en architectuur.


Ik heb een hekel aan hoge luchtvochtigheid, mijn haar kan dat gewoon niet hebben.


De natuur heeft iets magisch voor mij.


Yes I am a chocolate lover!


Tot voor kort zag ik mijzelf nooit als hondenmens. Ik wilde het niet en het ging ook niet gebeuren, maar toen maakte ik de fout door toch te kijken op een adoptiesite en ik smolt toen ik Gina haar snoetje zag. Zij hoort nu helemaal bij ons gezinnetje.

Ik zie mijzelf als

Eeuwige student van het leven, Do good, Live well and Give back.

En ja ook ik heb wel eens een off-day.